Suntour
Suntour - Pagina de Facebook

ANGLIA-SCOTIA


Calatorie cu avionTransport cu avion din Cluj


Ziua 1. Decolare din aeroportul din Cluj la  orele 12:40, aterizare in Eindhoven la orele 14:10. Intalnire cu restul grupului in jurul orelor 15:00. Pornire spre Rotterdam. (Eindhoven-Rotterdam~100 km) Sosire la Rotterdam,  al carui port este cel mai mare din Europa si al doilea din lume – tur panoramic al orasului modern, optional urcare in Turnul Euromast pentru o panorama “rotitoare” a portului si a orasului.  Seara ne imbarcam pe feribot – trecere in Marea Britanie, Scotia. Cazare pe feribot in cabine de 4 persoane. 
Ziua 2. Dimineata debarcare in Kingston upon Hull, in Scotia, Ne indreptam spre nord -  vizitam Zidul lui Adrian, zid lung de 120 km, costruit de romani pentru a opri invaziunile barbare. Oprire in Roslin pentru a admira Capela Rosslyn, capodopera arhitecturii gotice scotiene, fondata de cavalerii normanzi din familia Saint-Claire-sur-Epte, capela care in deceniile trecute a fost subiectul speculatiilor care au culminat cu filmul Codul Da Vinci. Cazare zona Edinburgh, 3 nopti. (Hull-Edinburgh~440km).
Ziua 3. Vizitam capitala Scotiei, Edinburgh, orasul vechi medieval, catedrala St. Giles, Princes Street, Castelul Holy Rood si Parlamentul Scotiei. Timp liber. Ne indreptam spre Castelul Balmoral, resedinta de vara a Reginei (atentie! Orarul de deschidere a Castelului Balmoral variaza in functie de prezenta Reginei). Cazare. (Edinburgh-Balmoral~160 km)
Ziua 4. Excursie toata ziua in Tinutul Inalt al Scotiei. Incepem activitatea noastra la Inverness, la o distilerie de Scotch Whiskey, apoi ne indreptam spre Loch Ness, in cautarea monstrului. Poposim in Fort Augustus, orasel cu un sistem complex de ecluze. Intoarcere la cazare pe un traseu deosebit de pitoresc, prin valea Glen Coe. Cazare la acelasi hotel. (~565 km)
Ziua 5. Ne indreptam spre sud. Scurta oprire la Gretna Green, la atelierul de fierarie, devenit celebru in lume pentru mariajurile ceremoniate de fierarul satului. Ne continuam drumul spre York, unde vizitam catedrala enorma, plimbare pe stradutele inguste ale orasul vechi. Timp liber. Cazare zona York. (Edinburgh-York~340 km)
Ziua 6. Ne deplasam spre sud – oprire la Cambridge, faimosul centru universitar – plimbare printre colegii – King's College cu capela si Colegiul St. John cu Puntea Suspinelor; optional punting pe Raul Cam. Cazare zona Londra, 4 nopti la acelasi hotel. (York-Londra~345 km)
Ziua 7. Vizita Londra, toata ziua, program ghidat cu timp liber inclus - tur de oras ghidat, cu autocarul partial pietonal, fara intrari (exterior) – se viziteaza zona Kensington cu Memorialul Albert, Muzeul de Istorie Naturala, Harrod's, Catedrala St. Paul’s, The City, Abatia Westminster, Parlamentul cu Big Ben, Tower, Tower Bridge, Palatul Buckingham, St. James Park, Piccadilly Circus, Piata Trafalgar. Dupa amiaza timp liber pentru London Eye, Covent Garden sau Cartierul Chinezesc Soho. Cazare.
Ziua 8. Zi libera in Londra sau *optional vizitam Windsor, rezidenta familiei regale, Palatul si Catedrala St. George, schimbul de garda (depinde de organizatori – programul se va ajusta astfel incat grupul sa vada schimbul de garda sau la Buckingham sau la Windsor). Dupamasa vizita Greenwich (program de jumatate de zi) – Meridianul 0 si Observatorul Regal, Muzeul Marinei cu Colegiul Naval. Timp liber. Cazare.
Ziua 9. Timp liber în Londra sau, *excursie optionala la Stratford-upon-Avon locul de nastere al celui mai mare dramaturg al tuturor timpurilor, William Shakespeare – vizita casa natala, casele Shakespeare, mormantul lui Shakespeare in Biserica Sfintei Treimi, apoi pornire spre Oxford, plimbare prin Oxford, oras universitar legendar – vizita Christ Church College, cel mai vechi colegiu din Oxford cu catedrala, biblioteca, Coridorul Pijamalelor, etc. Plimbare prin Oxford printre colegii; timp liber. Cazare. (~300 km).  
Ziua 10. Parasim Londra, poposim in minunatul orasel, Canterbury, sediul arhiepiscopului Bisericii Anglicane, vizitam catedrala, locul unde a fost asasinat arhiepiscopul Thomas Beckett. Na imbarcam pe fribot pe ruta Dover-Calais. Sosire pe  continent, ne indreptam spre Bruxelles, scurt tur panoramic cu Cartierul European, Palatul Regal, Palatul Justitiei, apoi tur pietonal cu Grote Markt cu casele breslelor, Maneken Pis.  Cazare zona Bruxelles. (Londra-Bruxelles~360 km)
Ziua 11. Transfer in zori la aeroportul Charleroi-Bruxelles. Decolare la orele 08:30. Aterizare la Cluj la orele 11:50.

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti (avion+autocar). Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 50 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, cu 5-7 zile inainte de plecare.
BONUS LOCURI PREFERENTIALE PENTRU INSCRIERI PANA LA 31.12.2014

Tariful include:
- bilet de avion cu compania Wizzair pe ruta mentionata, conform orarului de zbor mentionat, 1 bagaj de mana care masoara 42x32x25cm sau mai putin, poate fi transportat la bord gratuit. Acesta trebuie sa aiba loc sub scaunul din fata.
- taxe de aeroport si transfer aeroport-hotel-aeroport, cf orarului de zbor de mai sus
- transport  cf program cu autocar modern, climatizat, 3*  sau minibus local, in functie de numarul de persoane.
- 9 nopti cazare la hoteluri de 2-3* cu mic dejun, 1 noapte cazare pe feribot in cabine de 4 persoane. Atentie! Micul dejun pe feribot nu este inclus in tarif, dar turistii au posibilitatea de a lua micul dejun la bord contra cost, la fel si cina.
- ghid turism din partea agentiei pe tot traseul

Tariful nu include:
- bagaj de cala de 32 kg ~50 euro/dus-intors (pretul bagajului este mai avantajos la inscriere, compania de zbor poate modifica taxele de bagaj)
- taxa feribot Dover-Calais – 25 euro/persoana – obligatorie, platibila la inscriere
- optional supliment cabina de 2 persoane pe feribotul Rotterdam-Hull, 30 euro/persoana (platibili la inscriere, nu putem asigura ulterior)
- taxele de intrare la obiectivele turistice din program (tarife informative, se achita la fata locului): Rotterdam-Turnul Euromast~9 euro, Capela Rosslyn-9GBP, Castelul Balmoral-11GBP, Windsor-17GBP, Stratford-10GBP, Christ Church College Oxford- 8GBP, Catedrala Canterbury~9GBP . Taxele de intrare sunt orientative si sunt valabile la redactarea programului.
- taxe ghizi locali in zilele 3,4,5 aproximativ: 17 GBP
- excursiile optionale: Windsor-Greenwich – 30 euro + ~17 GBP taxa de intrare in Windsor, Greenwich-intrare libera la Observatorul Regal si la Muzeul Marinei+Casa Regnei; Startford-Oxford – 35 euro, in functie de numarul de participanti – include transport, ghid + taxele de intrare pt Casa Natala Shakespeare ~ 15GBP, Trinity Church ~2GBP, Christ Church College~8 GBP.
- asigurarea storno si asigurarea medicala (optional)
- taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre personal la urcare în autocar; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii)
In cazul circuitelor unde grupul este format din grup cu avionul si grup cu autocarul, agentia isi rezerva dreptul de a modifica programul intregului grup in functie de schimbarea orarului de zbor. Agentia nu isi asuma raspunderea pentru eventualele intarzieri sau schimbari in programul excursiei datorita modificarii orarului de zbor.
Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.
COD:GA0000

 
Rezerva acum !


Oferte similare