Suntour
Suntour - Pagina de Facebook
Suntour > Turism Extern > CIRCUIT CU AVION > ISRAEL > CULTURAL SPIRITUAL ISRAEL-IORDANIA

CULTURAL SPIRITUAL ISRAEL-IORDANIA


Calatorie cu avionTransport cu avion din Cluj


ZIUA 1. Intalnire cu ghidul in aeroportul din Cluj-Napoca la orele 14:50. Decolare la orele 16:50, aterizare in Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) la orele 19:50. Cursa este operata de Compania Wizz Air. Dupa formalitatile vamale, transfer la Bethleem, cina si cazare la Bethleem, 1 nopate.
ZIUA 2. QUMRAN-MAREA MOARTA-MASADA-SODOMA-MAREA ROSIE-EILAT-AQABA
Mic dejun. Pornire spre Marea Moarta – oprire la situl arheologic de la Qumran (locul unde s-au gasit manuscrisele de la Marea Moarta). Urcare la Masada cu telefericul (optional taxa de intrare si teleferic ~25 USD), cetatea lui Irod cel Mare, distrusa de romani, moment crucial in istoria poporului evreiesc. Oprire pentru baie sau cumparaturi la Marea Moarta. Scurta oprire la Sodoma – stana de sare a sotiei lui Lot. Ne continuam drumul prin desert, spre sud, spre Marea Rosie, la Golful Aqaba, unde au iesire patru tari – Egipt, Arabia Saudita, Israel si Iordania. Statiunea Eilat, pe partea israeliana, statiunea Aqaba, pe partea dinspre Iordania, sunt atractii turistice pentru sejururi la Marea Rosie. Trecere in Iordania (taxa iesire din Israel~45 USD, taxa iesire din Iordania~15USD). Cina si Cazare Golful Aqaba.
ZIUA 3. WADI RUM-PETRA Mic dejun. Vom avea o zi plina de aventuri cu peisaje naturale spectaculoase: pornim spre pitorescul Canion Wadi Rum, unde urmeaza o tura de aventura cu jeepurile (optional 30 USD). Vizita la Petra, orasul nabatienilor, ascuns intr-un canion. Turul Petrei e pietonal sau calare/cu trasura. Cina si cazare la Amman.
ZIUA 4. AMMAN-MUNTELE NEBO-MADABA-EIN KAREM-BETANIA Mic dejun. Vizitam Amman, capitala moderna a Iordaniei, vizita orasului in cadrul unui tur panoramic. Continuam cu Muntele Nebo, locul unde Moise a ajuns cu poporul sau, de unde privea spre Canan, pamantul fagaduit, dar unde Dumnezeu nu i-a permis sa intre. Ne indreptam spre Madaba, unde vizitam Biserica Hărţii si o manufactura de mozaicuri. Trecere in Israel. Vizitam Ein Karem, locul unde a trait Ioan Botezatorul. Mergem la Betania unde au locuit Maria Magdalena, Marta si Lazar, si unde Iisus a facut minunea invierii lui Lazar. Cina si cazare trei nopti la acelasi hotel in Bethleem.
ZIUA 5. BETHLEEM-IERICHON-MUNTELE ISPITIRII-LOCUL DE BOTEZ-MAREA MOARTA 
Incepem ziua vizitand Campia Pastorilor la Bethleem, cu Biserica construita peste Pestera Pastorilor, apoi Biserica Naşterii Domnului. Urmeaza Ierihon, orasul Vechiului Testament si Muntele Ispitirii. Oprire la Locul de Botez pe malul Iordanului; urmeza un popas de relaxare cu baie la Marea Moarta.
ZIUA 6. IERUSALIM-MUNTELE SION-MUNTELE MASLINILOR-ZIDUL PLANGERII
Ne indreptam spre Ierusalim, unde incepem vizita cu Muzeul Holocaustului, Yad Vashem. Urmeaza Muntele Sion, locul Cinei celei de Taină şi al mormântului Regelui David. Vizitam si  Biserica Adormirii Maicii Domnului pe Muntele Sion. Scurta oprire la Biserica Sf. Petru Galicantu, construita pe locul unde Petru s-a lepadat de Cristos inainte de cantatul cocosului. Urcam apoi pe Muntele Maslinilor: Biserica Pater Noster, Biserica Tuturor Natiunilor, Gradina Getemani,  Mormantul Fecioarei.  Mergem spre Templul Stancii, unde vizitam Zidul Plangerii sau Zidul de Vest al Templului lui Solomon.
ZIUA 7. IERUSALIM-VIA DOLOROSA-NAZARETH Incepem ziua cu o incarcatura emotionala extraordinara – Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu opriri la Scaldatoarea Beteshda si la cele 14 statii. Terminam cu Biserica Sfantului Mormant, cu Golgota si Piatra Ungerii, dupa care urmeaza scurt timp liber. Parasim Ierusalimul si ne indreptam spre nord - Nazareth, unde vizitam Biserica Bunei-Vestiri a Maicii  Domnului, construită pe locul casei Mariei şi a lui Iosif. Cina si cazare 1 noapte in Tiberias.
ZIUA 8. CANA GALILEEI-CAPERNAUM-MUNTELE FERICIRII-TABGHA-CROAZIERA PE MAREA GALILEEI-MUNTELE CARMEL-HAIFA-GRADINILE BAHAI-CESAREA
Incepem ziua cu Cana Galileei, la Biserica situată pe locul unde Iisus a savarsit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin. Vizită la Capernaum, locul unde Isus l-a intalnit pe Petru – Casa Sf. Petru, ruinele Sinagogii lui Cristos. Urmeaza  locul predicii de pe munte – Muntele Fericirii, apoi Tabgha, locul inmultirii pestelui si a painii; plimbare cu barca pe Marea Galileii. Vedere panoramica asupra Inaltimilor Golan.  Ne indreptam spre Marea Mediterana – Haifa si Muntele Carmel, Biserica Ordinului Carmelit construita peste pestera Sf Ilie, apoi superbele Gradini Bahai, gradini suspendate (vedere de sus). Continuam cu Cesarea, oras intemeiat de Irod cel Mare – ruinele palatului de lux, scufundate in mare, Amfiteatrul, Hyppodromul si inchisoarea Sfantului Pavel. Ne indreptam spre Tel Aviv, unde, in cadrul unui tur panoramic admiram cel mai modern oras al Israelului. Scurta oprire in Jaffo, anticul port la Marea Mediterana. Transfer la Aeroport. Decolare la 20:40, aterizare in Cluj la orele 23:55.

Tariful a fost calculat la un grup minim de 20 persoane, supliment grup 15-19 persoane: +60 euro/persoana, se achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, cu 5-7 zile inainte de plecare 

Tariful include:
bilet avion pe ruta Cluj-Tel Aviv-Cluj, conform orarului de mai sus
taxele de aeroport si transfer aeroport-hotel-aeroport, un bagaj de  mână care măsoară 42x32x25cm sau mai puţin, poate fi transportat la bord gratuit. 
7 nopti cazare cu mic dejun si cina la hoteluri 3-4* 
plimbarea cu barca pe Marea Galileei, taxele de intrare la obiectivele din program (vezi exceptie la tariful nu include)
ghid local vorbitor de lb. romana
transport local cu minibuz/autocar, cf programului

Tariful nu include:
bagaj de cala de 32 kg ~50 euro/dus-intors (pretul bagajului este mai avantajos la inscriere, compania de zbor poate modifica taxele de bagaj)
taxe iesire din Iordania, taxa iesire din Israel spre Iordania: total 60 USD, platibili la frontiere
taxa de bacsis sofer si ghid (taxa legala si obligatorie: 35 euro/persoana) platibili la fata locului
taxa de intrare si teleferic la Masada ~25 USD, taxa optionala tura cu jeepuri in Wadi Rum ~30 USD (minim 15 persoane)
nu exista optiunea de locuri preferentiale in autocar
asigurarea medicala si de renuntare la calatorie (recomandata)

 
Rezerva acum !


Oferte similare