Suntour - Agentie de turism
Suntour
Suntour - Pagina de Facebook

Turism Extern

SEJUR CU AUTOCAR > CORFU

Pagina: 1


Corfu (in greaca Kerkyra) este o insula a Greciei, in Marea Ionica, aproape de coasta albaneza, de care este despartita printr-o o stramtoare cu o latime de 3 pana la 25 de km. Este de asemenea o Prefectura ce mai contine o serie de insule mici din aporpiere printre care cele mai importante sunt insulele Paxo si Othonoi. Cu o suprafata de 641 kmp si o populatie de 107.592 locuitori Corfu este a doua ca marime din Insulele Ionice.

Vizitatorii insulei Corfu, nu vor sti ce sa admire mai intai: frumusetile naturale ale insulei, pitorescul localitatilor sau numeroasele golfuri si plaje care aduna an de an mii de turisti... Coasta estica ofera o mare linistita si o gama larga de sporturi nautice. Cei care viziteaza aceasta parte a insulei pot face excursii cu barci pescaresti traditionale, in golfuri ascunse, sau plimbari romantice cu barca sub clar de luna. Coasta vestica ofera plaje largi, nisipoase, si golfuri fascinante care se arcuiesc printre colinele stancoase ce coboara in mare. 

Aici puteti calatori inapoi in timp, vizitand unul din numeroasele sate montane, puteti savura agitatia din orasul cosmopolit omonim cu insula sau statiunile litorale. 

Ritmul vietii a fost intotdeauna si este pana in zilele noastre, unul foarte relaxat si calm. Acest mediu relaxat si sanatos va da ocazia sa petreceti clipe lipsite de stres – unul din nenumaratele  beneficii ale vacantei in Corfu. 

Corfu are multe de oferit: muzee si biserici bizantine, monumente arheologice si fortarete venetiene, peisaje impresionante, o multime de restaurante, baruri si cluburi pentru toate gusturile. Oricare ar fi alegerea, un lucru e sigur: oricine viziteaza uimitoarea insula Corfu va avea o sedere placuta si recreativa.

Dassia (uneori scris si Dasia) este o statiune mare, intinsa pe ambele parti ale unei sosele aglomerate. Din sosea se ramifica mai multe strazi care duc spre plaja Dassia. 

Plaja pare ca se intinde kilometri intregi. La capatul statiunii exista doua plaje mai mici, ca doua mici golfuri. Plaja este cu pietricele pana la cca 1 m in apa, dupa care se transforma in nisip. Exista si zone umbrite care sunt perfecte pentru a petrece toata ziua pe plaja. Fiind departe de sosea, plaja este potrivita pentru copii. Este  parcare in apropiere, insa se parcurge pe jos o parte din drum. Sunt  poteci care duc la plaja si de-a lungul ei.

Dassia are numeroase taverne si restaurante bune, care servesc mancaruri din bucataria traditionala si internationala. De asemenea, sunt o multime de baruri si cluburi, cateva dintre ele pe plaja si altele pe langa strada principala.

Benitses era renumita pentru vivacitatea sa – asadar, daca sunteti amator al vietii de noapte active, ati putea fi dezamagit. Acum Benitses s-a transformat intr-un sat pescaresc linistit, cu numeroase taverne si restaurante, inclusiv unul chinezesc! Abunda in magazine de suveniruri si cadouri, statiunea este potrivita pentru cupluri.

Plaja din Benitses este distinsa cu Blue Flag fiind bine amenajata si curata. 

Gouvia este o statiune linistita, familiala. Are 3 plaje excelente pentru a inota in deplina siguranta. Pe strada ce strabate localitatea  exista numeroase baruri si taverne. 

Plaja este cu pietris fin, curata si foarte bine amenajata. Exista cam 30 de locuri unde se poate servi masa, in Gouvia. Pe langa bucataria greaceasca, exista bucatarie englezeasca, italiana sau chinezeasca; insa daca doriti sa savurati cu adevarat Corfu, trebuie sa incercati mancarurile grecesti.

„Orasul Corfu este Venetia si Napoli, un strop din Franta si putin din Anglia si, pe langa toate acestea, Grecia, desigur” – contesa Falmburiari. Orasul este capitala insulei dar si a prefecturii insulelor ionice, situat in partea centrala a insulei pe coasta de est. Corfu este caracterizat de elementele venetiene dar de asemenea de multa influenta engleza si franceza. Este un oras cosmopolit care emana un sentiment de noblete cu multe atractii cum ar fi: Piata Spianada, Cetatea veche, Teatrul San Giacomo, Mon Repo si muzeul de istorie bizantina. Corfu este un oras impartit in doua: orasul vechi si orasul nou. Orasul vechi este cel care atrage tot interesul de a exploata si a descoperi cel mai vechi cartier numit Kompiello, un labirint de stradute inguste, si cladiri inalte. Piata Spianada este considerata ca fiind ce-a mai mare piata din Grecia. Este situata vis-a-vis de cetatea veche, inconjurata de cladiri impresionante cum ar fi Palatul Englezesc si Cladirea Liston. O mare parte din piata este acoperita de iarba si folosita ca teren de criket.


CORFU-Farmecul Lagunei Albastre
Insula Corfu este renumita pentru plantatiile sale de maslini, vita de vie, cereale si produse de apicultura....., ...